Spelarbidrag # 1

En spelare har ordet…

Säsongen som gick lämnar man bakom sig med mycket kvar att önska, och nu när man tittat på olika kvalserier och slutspel, så får man ett sug efter revansch, och visa att vi är så mycket bättre än de vi visade upp i slutet på säsongen, Att ha en framgångsrik säsong och ha publiken i Rosvalla med sig på en härlig resa i en kvalserie. Det vore riktigt kul.

Många andra i laget känner likadant kan jag garantera, förra säsongen hade vi ett j-kla bra gäng. Många olika karaktärer.  Men tyvärr så fick vi det inte att funka. Det var många olika faktorer som spelade in. Men den som säger att vi inte försökte, den har fel, Det finns alltid en vilja hos en spelare att vilja vinna. Så är det! Alla som har sysslat med idrott på någon nivå vet att det är så. Ingen vill förlora, Ingen vill underprestera. Men det krävs hårdare jobb och bättre spel och trygghet.

Jag blev ombedd att berätta lite mer om laget och lite bakom kulisserna!

Det finns en hel del ”storys” att dra, och mycket som händer runt omkring oss i laget och nere i omklädningsrummet. Det finns en hel del olika karaktärer, Vi har t.ex. Jörgen Rickmo, Han är nog lagets mest vältränade spelare, Ett föredöme. Den som påstår att han slarvat med sommarträningen eller liknande, vet inte vad han pratar om, den mannen är alltid redo..han är redo för träning samtidigt som han är redo som pappa och servar sin dotter innan under och efter träningen i omklädningsrummet, han har  pulsklocka, protein drickor, och han smörjer sig tydligen med liniment varje morgon. Han är redo inför en lång bussresa. Med special kudde för nacken, olika serier nedladdade i datorn, Ett par gånger när vi bussade till Småland under allsvenska säsongen 06-07, då dukade han och Kim Cannerheim upp med ost och kex, en flaska rött, lite oliver, ett par korvar.

Hemresorna naturligtvis!

På den tiden var de klass på busskäket!

En annan karaktär är Sebastian ”Kronofogden” Sjösten, han brukade ha med sig läkerol 3-pack på bussen. Kan vara världens sämsta buss snacks? Men han har skärpt till sig, i år hade han en grillbiff med sig tror ja, det luktade mat os i hela bussen. ”kronofogden” kommer från att han är chef över böteskassan, och därmed tror han att han inte behöver betala dem böter som han själv blivit tilldelad. Vet inte hur han får ihop det?

Våran GM/logistik ansvarig, Gresse, gjorde återigen en kanon säsong. Tiderna för ankomst till bortamatch var klockrena., Han har även besiktigat Rosvallas omklädningsrum i år. Det funkar helt okej att sova i.

Gotlands resorna var väl som vanligt och kan sammanfattas med ett par konstateranden.
Det är oerhört tufft att komma ifrån ön med 3 poäng.
Det var uppskattat hos vissa i laget att Munkkällar´n hade gratis inträde för 40+.
Huvuddomare Wåhlin gillar Gotland. Han har ett härligt stöd där.


Adam Seydlitz
har haft bättre resor, eftersom han bröt nyckelbenet 6.41 minuter in i första perioden. Förövrigt så finns det nog inget lag i denna serie som vi ogillar så mycket som Visby/Roma.

En av resorna till Gotland, hade vi med våran egen buss och busschaufför Nisse. Han är kanon att ha med, han hjälper till med allt, körningen är klockren

Han är även en kung på dansgolvet.

Efter matchen åt vi mat på en restaurang och eftersom klockan var mycket så hade dansen dragit igång till ett live band som spelade. Så efter att Nisse ätit färdigt passade han på att bjuda upp en dam och buggade loss ordentligt, Så vi kunde njuta till Nisses dansande och äta mat. Det hela slutade med att hela laget fick stå och vänta på att Nisse skulle dansa klart, för damen ifråga vägrade släppa taget om Nisse. Men sen att han inte hittade ut ur Surahammar det är en annan historia.

En annan kille som gillar att dansa är  Nocke Roslundh, Våran nya materialare! Ganska tystlåten kille, men med glimten i ögat, han fick sitt stora genombrott under julfesten på hotell sunlight, där han visade prov på härlig taktkänsla och danslusta. Där hängde inte ens Jesper Andersson med, han som annars gärna dansar loss. Lagets mjukaste höfter.

Årets omklädningsrumsbrottare är Joakim Hedlund, alltid sugen på att brottas med vem som helst, när som helst, gärna i bar överkropp, Han bangar aldrig! Hans bästa egenskap är att han aldrig ser sig besegrad.

Ett trevligt inslag brukar vara julfesten. Vi drar lott i början på december och på lotten står det vem man ska köpa julklapp till. Ofta får man chansen att dela ut en känga till någon, eller visa någon sin uppskattning! Årets julklapp blev en dvd, Den hette ”bortre blå” med Jörgen Rickmo, När den släpps ut i affär är oklart.
[ och här avslöjas det ev. vem som är skribenten =o) ]

En av årets härligaste tacklingar delade Johan Ånelöf ut, En träningsmatch i augusti och Johan var lite frustrerad över en motståndares beteende. Han hade slashat Johan över vaden efter avblåsning, och Johan talade om för personen i fråga.

-    En gång till och jag kommer köra över dig!!!!

Killen slog en gång till och Johan stod för vad han sa?

Johan som är en kille man kan lita på, fullföljde sitt hot och fullständigt körde över grabben som fick utgå. Johan också…med matchstraff. Finns nog inget jobbigare än att möta en junior i början på augusti,  Men finns nog inte heller något härligare än att tysta en stöddig, vilken månad det än är!

De skulle finnas material att skriva en hel del mer om vad som händer oss under en säsong, men de får vi ta en annan gång!

En önskan jag har nu är att Nyköpings hockey får en bra säsong nästa år, och få ha publiken med sig i vått och torrt, och att publiken förstår att vi är beroende av erat stöd och blir påverkade av er.

Vi vill alla föreningens bästa och nå framgång och tillsammans är vi starka!

Ser fram emot ett Nyköping i allsvenskan en vacker dag!


Tack för ordet och på återseende!


Andras tankar...
Jag som skrev heter : Frida

Fin blogg ^^

Vad händer i helgen då? =)

2011-05-13 @ 17:17:16
URL: http://fridisi.blogg.se/

Tryck ned dina tankar här..

Namn:
Jag kommer tillbaka

E-postadress: [Endast jag som ser]

Din WEBB / BLOGG hittar andra här :

Dina tankar :

Trackback
RSS 2.0