Sjösten berättar...3



Hejsan!

Var ett tag sedan jag skrev senast, så nu tänkte jag uppdatera er hur dessa veckor har varit!

Kan börja med att berätta att min backpartner hade oturen att skapa knät i andra matchen på säsongen, en nästan exakt likadan skada som jag hade förra säsongen! Tror även det var nästan exakt samma datum som jag skadade mig! Detta hände alltså en lördag, på måndagen gjorde han magnetröntgen, på tisdagen träffade han en knäspecialist och på onsdagen opererades han! Lite skillanad om man jämför med hur det går till i sverige, jag var spelklar igen precis före jul och han hoppas att han kan spela seriepremiären som jag tror är 15 september! =)

Den 21-23 augusti hade vi en turnering i Gap som ligger cirka en timme från briancon. På vägen dit varnade några spelare mig för att dem hade en av seriens sämsta ishallar! Väl framme vid hallen ser jag att dem inte har några väggar på kortsidorna av hallen och när jag ska kolla isen så märker jag att det ligger en centimeter vatten över hela rinken! Så istället för att spola inför matchen åker ismaskinen ut och försöker ta bort allt vatten på isen.
Väl ute till isvärmningen märker vi att han lyckades få bort vattnet! Men då kom ju problemen tillbaka med att inte ha väggar på kortsidorna!!! Det var endast 27 grader varmt i hallen så efter 7-10 min av värmingen var det som en pool på isen igen! Matchen spelades iaf och vi vann den med 12-0 mot ett franskt division 1 lag! Dagen efter mötte vi Dijon som spelar i våran serie och den matchen vann vi med 8-1 och på söndagen mötte vi gap som också spelar i våran serie och den matchen vann vi med 6-1.

Veckan efter tränade vi tisdag och onsdag förmiddag för att kl 20.00 på onsdagen börja våran 11 timmar långa bussresa till en turnering i Bleed, Slovenien. Kom fram till hotellet kl 7 på morgonen och checkade in och käkade frukost. Sen hade vi träning mellan 9-10 för att kl 16.30 spela första matchen mot Klagenfurt som vann den österrikiska ligan förra året, det laget hade tillsamans 1547 nhl matcher! Tro det eller ej så lyckades vi vinna med 5-4 på straffar. På fredagen sen hade vi en lätt träning på förmiddagen och sen fick vi ledigt resten av dagen, så vi åkte till en badplats och solade och badade några timmar för att sedan avsluta dagen med middag på hotellet!
På lördagen skulle vi möta Lagenthal som spelar i Schweiziska andra ligan, vi vann med 4-2 och hade därmed gått till final. I finalen på söndagen mötte vi det slovenska lagen HK Jesenice som spelar i österrikiska ligan! Förlorade tyvärr denna match med 2-1 på straffar och vi hade därmed förlorat våran första match för säsongen!

Förra veckan spelade vi våran första riktiga hemma match, har ju spelat mot franska J-18 landslaget men det var inte mycket till motstånd. Denna gång mötte vi liga laget Villard, vi vann med 6-2 inför ganska mycket folk faktiskt, tror det var ungefär 700 pers på matchen så det var ganska bra drag på matchen! Kan även berätta att våran coach är väldigt noga med vad man har på sig när man kommer till arenan när det är hemma match. Alla spelare var tvungna att ha kostym byxor, skjorta och finare skor! Absolut inte sneekers, jeans eller någon piké tröja, då får man dryga böter!!! Var väldigt ovant att klä upp sig för att åka ner och spela match=)

Sen kan jag även berätta att svininfluensan har börjat skrämma väldigt mycket folk här i Briancon! Tror jag berättade i ett tidigare inlägg att varje dag du kommer till hallen måste du skaka hand med alla spelare och ledare, detta är nu helt förbjudet i vårat omklädningsrum med tanke på hur lätt svininfluensan sprider sig. Sen är det även tvång på att direkt när du kommer till hallen så är du tvungen att tvätta händerna med någon sorts sprit dem har köpt innan du börjar plocka med din hockeygrejer! Rätt eller fel vet jag inte men nu känns det lite normalare att komma till hallen och bara säga hej till alla istället för att gå runt och skaka hand!=)

Har även hört lite rykten om att nummer 48 och nummer 9 i nyköping har sett riktigt vassa ut på försäsongen!? Är det någon som kan bekräfta det eller är det bara rykten? =)

Nej nu är det dags att sova, träning 9.30 imorgon!

Ha det fint allihopa!


Andras tankar...

Tryck ned dina tankar här..

Namn:
Jag kommer tillbaka

E-postadress: [Endast jag som ser]

Din WEBB / BLOGG hittar andra här :

Dina tankar :

Trackback
RSS 2.0