Gästbloggare #1

Här kommer det första av "Gästbloggs inlägg", hoppas på fler nu när isen är bruten ;-)



Fick tillåtelse av ”Bloggarn” att skriva ett litet gästinlägg. Tack för det ”Bloggarn”.

Vad ska man skriva om då? Hockey? Självklart! NH? Självklart! Får man kritisera laget man älskar? Självklart! Men det ska vara konstruktiv kritik annars kan man lika gärna knipa. Här kommer lite konstruktiv kritik från mig. Även lite ros och beröm såklart. Trots att säsongen slutade i moll och på tok för tidigt.

Den här tiden på året börjar säsongen på riktigt för många klubbar. Jag tänker närmast på Vita-Hästen och Huddinge med flera lag som redan innan säsongen var klara för playoff, på pappret alltså. De gick ut på isen med favoritskapet som ryggsäck och man höll hela vägen. Det samma gäller ju inte vårat NH. Vi var ganska stora favoriter till seriesegern i Div1D, och vad som hände sen vet vi vid det här laget. Men vad var det som gick fel? Själv har jag inte en aning, men några saker skulle jag vilja peka på när det gäller vad som gick in i helvete fel säsongen 2010/11.

Försvarsspelet!
Kaos är milt uttryck för hur det såg ut långa stunder i egen zon. Yra höns i Kronfågels kycklingfarm ser välorganiserade ut om man jämför med vad som utspelade sig i StoraHallen den första halvan av grundserien. I de TIO matcher med seger som kom i rak följd var försvarsspelet av en helt annan kaliber. Men frågan är hur laget kunde tappa det igen under uppehållet mellan jul och nyår?


Målvaktsspelet!
Ingen skugga ska falla på Simon St:Cyr. Han kanske inte visade upp den högsta lägstanivån under grundserien, men i Allettan var han många matcher den spelare som räddade NH från att bli totalförnedrade. Jag minns en träningsmatch mot Vita Hästen inför seriestarten när Simon storspelade och här började man tro på en lååååång säsong med playoff och eventuellt kval framåt vårkanten. Det sket ju sig.


Tränare
Det blev nästan läskigt likt fjolårssäsongen när det gäller tränaren. Filip Åkerlund misslyckades med att få laget att prestera. Moström tog över och laget radade upp segrar…… ända fram tills allettan skulle börja. Då började man förlora varenda hemmamatch och tillslut fick Nicklas Von Bothmer ta över allt ansvar när Roger Moström gick in i väggen. Ganska otacksam uppgift om jag får gissa.


Forwards 1
En del killar gjorde det förbannat bra. Tänker främst på Hedlund och Berg som gnuggade på i vartenda byte under hela säsongen. Adam Seydlitz var också bra mest hela tiden och denne Rickmo! Killen som jagar och åker och gör mål och skjuter och missar öppet mål och åker och jagar och gör mål. Han är bra han. Lätt lagets bästa spelare i allettan. Inställning hos den karln. Håkansson gör givetvis mängder med poäng i grundserien. Tyvärr gick det lite snett när det hade behövts som mest, men det ryktas om att han spelat halvskadad hela allettan och inte kunnat göra sig rättvis. Revansch nästa säsong.

En annan spelare jag hoppas blir kvar nästa säsong är Junisen, Adam Thim. Det finns mycket hockey i honom. Med lite självförtroende och förtroende från blivande tränare kommer han bli kanon. Blivande tränaren ja! Vem ska det bli som tar över? Fredrik Johansson står nog rätt nära tillhands. Eller Jeffa eller ……. Jag har ingen aning.


Hemvändarna!
De kom hem och skulle locka tillbaka publiken. De kom hem och skrämde bort publiken. Nej inte riktigt så illa var det men när Koponen blev skadad på försäsongen och ”Lillens” rygg började krångla så blev det ingen succé direkt. Calle Johansson såg ofta loj ut och det fruktade skottet uteblev allt som oftast. Revansch!


Forwards 2
Två spelare som nästan kan räknas som hemvändare är Jesper Andersson och Emil Mårtensson. De skulle vara med och se till att NH spelade kvalserie. Det gick heller inget vidare. Jesper gick på kryckor under en stor del av grundserien och Mårtensson hade tappat allt självförtroende när han var och provspelade med VIK. Där försvann massor av tilltänkta poäng. Revansch nästa säsong?


Nej nu orkar jag inte skriva mer för nu ska jag följa Huddinges kamp mot Vita Hästen på Swehockey. Står i detta nu 5-0 till Huddinge mot världens bästa division ett lag från Norrköping. Heja Huddinge.

Avslutningsvis vill jag påpeka att kommande säsong ska ni akta er för NH om ni är här inne och tjuvläser från någon annan förening.

För nästa år kommer det att stavas REVANSCH

Med vänlig hälsning * En annan Supporter *

 


Andras tankar...

Tryck ned dina tankar här..

Namn:
Jag kommer tillbaka

E-postadress: [Endast jag som ser]

Din WEBB / BLOGG hittar andra här :

Dina tankar :

Trackback
RSS 2.0